RECOMA logo

Framtidens Byggmaterial

100% återvunnet, 100% återvinningsbart

0 utsläpp, 0 avfall, 0 tillsatser, 0 vatten

Okompromissad kvalitet

Redo för valfritt användningsområde

Fukttåligt och mögelresistent


100% tillverkat i Sverige

UNIVERSAL (11/12/13 x 1200 x 2500 mm)

För innerväggar, innertak och underlag för golv.
För all användning där man traditionellt använder trä- eller gipsskivor.


COVER (8/9/10 x 1200 x 2500 mm)
För fasadbeklädnad som agerar väderskydd eller underlag för papptak.

Kan även agera ett utmärkt substitut för renoveringsgips.


SOLID (15/16/18 x 1220 x 2440 mm)
En fuktskyddad skiva för användning inom möbelindustri.

Redo att bekläs med faner eller liknande.

DESIGN


Alla skivor kan produceras med antingen transparant ytskikt på en eller båda sidor, eller belagda med papp. Varianten DESIGN lämpar sig för applikationer där man vill att innehållet skall vara synligt.

BASIC


Som standard levereras varianten BASIC, som är slät och redo för valfri ytbehandling likt en gipsskiva. Kanten kan fås fasad för enkel spackling och skarvning:

Miljömärkningar

Bedömning: B

Anmärkning: Default / Worst Case ämnen används för ingående komponenter

Väntar på bedömning

Väntar på publicering

Väntar på bedömning

En skiva för alla behov


RECOMAs byggskiva kan ersätta den klassiska kombinationen med två lager skivmaterial i innerväggar, då den är formfast, kan bära skruvar och har en yta som kan behandlas enligt valfri metod.

Egenskaper


  • Fukttåligt: Fuktavvisande yta och absorberar 50% mindre vatten än träskivor. Därmed kan den utan att behandlas använda i valfri miljö utan att väcka oro.

  • Slät yta: Våra skivor pressas under högt tryck och ytan kläs sedan med papp (likt en gipsskiva). Resultatet är en slät skiva som kan ytbehandlas på valfritt sätt.

  • Formfast: Våra produkter är sega, slagtåliga och klarar växlingar i temperatur och luftfuktighet utan att röra sig; klarar all normal hantering utan att spricka eller skadas.

  • Starkt:  Den klarar att bära ca 65 kg per 4,5 mm skruv vid 12 mm tjocklek vilket gör det möjligt att skruva upp inredning utan att behöva leta efter reglar eller använda specialbeslag.

  • Isolerande: Bättre ljud- och värmeisolerande egenskaper än andra byggskivor. Dessutom bidrar aluminiumpartiklar i skivan till att värmestrålning reflekteras tillbaka in i rummet. 

  • Lätt: Densitet på ca 750 kg per kubikmeter, skivor på 3 m2 hanteras ergonomiskt vilket sparar tid, energi och pengar vid installation.

  • Flexibelt: Kan böjas med hjälp av värme, vilket gör att den lämpar sig för användning på rundade hörn utan dyra och tidskrävande speciallösningar.

Retursystem


För samtliga ändamål erbjuder vi att återta materialet efter användning (spill, rester, rivningsavfall) och återvinna det som råvara för nya produkter.

Anpassning


Mått: Bredd mellan 600 och 1290 mm, och längd upp till 2500 mm.


Tjocklek: Mellan 8 och 18 mm. Tjockare skivor kan åstadkommas genom att limma ihop två eller flera skivor.


Yta: Ytan säljs som standard täckt med kartongpapp, men vi erbjuder även transparent ytskikt av återvunnen LDPE.


Kantfräsning: Efter önskemål.

Tekniskt
Datablad

Säkerhets-
datablad

Vill du veta mer?

Vi ger gärna råd och hjälp!

Hållbart för hus, installatör, samhälle och planet


Vi tillverkar högkvalitativa byggskivor från material som av andra anses oanvändbara. Vi bidrar till en hälsosammare planet och hjälper alla led i kedjan att minska sina avtryck samtidigt som vi erbjuder en kvalitetsprodukt.


Vår patenterade teknologi använder bara värme, tryck och tid för att tillverka våra produkter, med hjälp av 100% förnybar el. Inga tillsatser och ingen användning av vatten