RECOMA logo

custom embedded google map

Skriv till oss

 
 
 
 

Genom att klicka på "skicka" så intygar du att du har läst och godkänner vår sekretesspolicy

Om oss

Vår vision är att RECOMA ska vara en långsiktig leverantör av hållbara och kostnadseffektiva byggmaterial som är trygg att jobba med och för.


RECOMA bildades sommaren 2021 som en lösning på detta problem som många aktörer i byggindustrin står inför. Byggbranschen står för en stor del av de utsläpp och avfall som genereras i samhället. Majoriteten av klimatavtrycket från byggbranschen kommer från materialframställning, och endast en liten del av materialet i byggprojekt är återvunnet. Vi såg utrymme för förbättring och vi finns för att bidra till byggandet av en mer hållbar framtid. 


Med en uppsjö av direktiv och satsningar gällande hållbarhet i byggbranschen, i kombination med en strävan efter miljöcertifieringar insåg vi att dagens tillgång på byggmaterial lämnar en del att önska vad gäller hållbarhet, miljö, utsläpp och avfall. 

Vi vill främja klimatvänligt byggande genom att erbjuda byggmaterial som inte bidrar till utsläpp av växthusgaser till byggindustrin i hela Skandinavien. Detta gör vi genom att återvinna material som annars hade förblivit avfall, och ”upcycla” detta till en högkvalitativ ny produkt. Att samtidigt kunna bespara miljön de belastningar som avfallshantering och energiåtervinning medför ser vi som en stor bonus.

Ledning

Max Rosenberg

Max Rosenberg Recoma

Vd

(+46) 451 390 510
max.rosenberg@recoma.se

Tobias Stihl

Tobias Stihl Recoma

Produktion

(+46) 451 390 501
tobias.stihl@recoma.se

Henrik Lennartsson

Henrik Lennartsson Recoma

Ekonomi

(+46) 451 390 503
henrik.lennartsson@recoma.se

Fredrik Rosenberg

Fredrik Rosenberg Recoma

Försäljning

(+46) 451 390 504
fredrik.rosenberg@recoma.se

Värderingar

ÖPPENHET

Vi samarbetar - med integritet och transparens

ANSVAR

Vi tar ansvar för oss själva, helheten och framtiden

TRYGGHET

Vi prioriterar människors välbefinnande och miljö

DRIVKRAFT

Vi är innovativa och drivande, grundade i hållbar tillväxt

Vår framtid

...bygger på att skapa hållbara, cirkulära lösningar. Mängden avfall ökar ständigt, medan återvinningstekniker halkar efter. Mycket av vad som hamnar på återvinningscentraler är plast och pappersfiber; vi ser dessa material som värdefulla och använder dem för att erbjuda en helt ny, grön, högpresterande produkt på marknaden utan merkostnader för kunder, företag, samhället eller planeten.

Vi bidrar

... med en cirkulär lösning för kompositförpackningar som är svåra och dyra att återvinna på traditionellt vis, och låta dem användas (och återanvändas om och om igen) som klimatvänligt byggmaterial i byggindustrin. Detta byggmaterial kan även vid vilken tidpunkt som helst återvinnas i sin helhet då inga andra material eller tillsatser används vid tillverkning.

RECOMA

...designar, tillverkar och säljer klimatvänliga och kostnadseffektiva byggskivor med hög prestanda i en process som använder sig till 100% av avfall som annars hade behövt gå igenom en återvinningsprocess som är kostsam både för miljön och ekonomin medans den endast resulterar i att en liten del av materialet kan användas igen.

Vår lösning

...är skalbar på ett unikt sätt för att minska på det globala avfallet utan att i något led i processen bidra till utsläpp. Detta gör vi utan att utnyttja subventionering eller andra statliga bidrag. En verkligt cirkulär lösning där en produkt som slutfört sitt jobb får nytt liv i en annan industri, och sedan kan återvinnas om och om igen.